О Нама

ЈУ Угоститељска и трговинска школа  једна је од пет  средњих стручних школа у Добоју. Од 1975.године се налази у приземљу зграде средњошколског центра у Добоју. Повољан географски положај нашег града, природна богатства дају могућност сталног школовања кадрова чије је подручје рада угоститељство, туризам, економија, право и трговина. Наша школа управо и образује те кадрове.

Десетак година послије Другог свјетског рата 1956.године у Добоју је основана Стручна трговачка школа. Пет година касније основана је Угоститељска школа, а већ наредне године 1962. ове двије школе су се спојиле и од тада до данас раде под јединственим називом: Угоститељска и трговинска школа. Политичка и привредна ситуација у периоду од 1970. до 1992. године често је наводила средње школе града Добоја на међусобно уједињавање и разједињавање. Захваљујући потреба тржишта школа је започела и са ванредним школовањем, нарочито за оспособљавање самосталних угоститеља. То су била времена кад су школу похађали кандидати из свих крајева бивше државе.
Srednjoškolski centar Doboj
Политичка и привредна ситуација у периоду од 1970. до 1992. године често је наводила средње школе града Добоја на међусобно уједињавање и разједињавање. Од 1992. године наша школа је самостална јавна установа која образује сљедећа занимања:  конобар, кувар, трговац, трговачки техничар, туристички техничар, угоститељски и кулинарски техничар.

Радосни смо због чињенице да се у нашу школу сваке године упише око 140 ученика, а тренутно школа има 485 ученика. Настава се изводи у четири кабинета практичне наставе, 10 учионица и кабинет за информатику. Школа такође посједује  школску библиотеку . За потребе извођења практичне наставе за ученике смјера конобар/кувар  у школи су  изграђени школски ресторан и школска кухиња. На то смо врло поносни и то је оно чиме се увијек хвалимо.

 

Донација за ЈУ Угоститељску и трговинску школу Добој

Туристички обилазак града Добоја.

Дођи види и реци другима

Пријем наших ученика у Градској управи града Добоја

Дођи види и реци другима (кратки видео)
Катастрофална поплава 2014.


Емисија “У Фокусу” РТРС. Гостовање директора и педагога ЈУ Угоститељске и трговинске школе Добој