15 Apr 2020

ОБРАЋАЊЕ ДИРЕКТОРА

 

Драги ученици,

Драге колеге

поздрављам вас у ванредној ситуацији, изазваној коронавирусом, која је обиљежила посљедњих неколико седмица код нас, у нашем окружењу, а и у цијелом свијету. Ова невоља није никог заобишла. Међутим, радује ме сазнање да смо се до сада сви сачували и да међу нама нема обољелих. То говори о томе да се сви понашамо одговорно и према себи и према другима. Поносан сам што могу рећи, да поред свега што нам је у овој ситуацији ванредно, ми редовно, заједно  и у потпуности успијевамо реализовати наш васпитно-образовни рад. Без претходних искустава, организовали смо и спроводимо наставу на даљину. Данас, у петој седмици оваквог рада, на основу података, могу рећи да ученици свакодневно контактирају своје наставнике и испуњавају препоручене или планиране задатке.

Сви се понашамо врло озбиљно и савјесно. Нисмо рекли да се не плашимо, али не толико да не  бисмо испуњавали своје обавезе. Не плаши се само онај ко никога не воли, а ко никога не воли, не може ништа ни да изгуби. Ми волимо своје родитеље, породицу, своје  другаре, познанике и због тога се понашамо савјесно и поштујемо прописане мјере. Оне, који непотребно пркосе рестриктивним мјерама о ограниченом кретању и обавезном ношењу заштитних маски и рукавица, не сматрамо храбрим него безобзирним и неодговорним. Такви неодговорни појединци стварају додатне проблеме институцијама, те доводе у опасност и себе и друге.

На крају, волио бих да вам могу рећи колико ће ово све још трајати и кад ћемо се поново срести у нашим школским просторијама. То још није могуће. Бићемо стрпљиви, испуњаваћемо оно што се од нас тражи, да бисмо једног дана могли бити поносни на своје учешће у борби са овом епидемијом. Кажу да побједа доноси ожиљке, међутим код нас их неће бити, неће се видјети, јер ћемо се знати сачувати. Увјерен сам да ћемо сви из овог времена изаћи обиљежени само осјећајем задовољства и поноса.

Драги ученици ,  драге колеге,  драги пријатељи наше школе желим вам свима још стрпљења, храбрости и разумијевања како би сачували своје здравље и здравље својих најмилијих.

 

Прeдраг Пашић, директор

14.04.2020.