01 Apr 2021

1. АПРИЛ- ДАН НАШЕ ШКОЛЕ

Поздравно обраћање директора поводом Дана школе

Драги ученици,

поштоване колеге професори, сарадници и сви запослени,

данас је  Дан школе у ЈУ Угоститељска и трговинска школа Добој.

Нећемо се обесхрабрити што нам је поремећен припремљен сценарио свечаног обиљежавања, само ћемо то пролонгирати за безбједније вријеме. Данас ћете ми дозволити да нам свима честитам овај наш празник на овај начин, путем мрежа и да нам осим добрих педагошких евалуација, пожелим добро здравље и још много стрпљења! Након што се вратимо у просторије школе, обиљежићемо наш значајан празник ученичким достигнућима и радовима. Најбољи заслужују похвалу и награду. Наши ђаци разумију и поштују наше напоре, заслужују све похвале и надам се да ће њихов однос према насатви бити озбиљан и одговаран као данас. Сигуран сам у стручност  и ажурност мојих колега и због тога тврдим да су и у овим околностима потребе наших ђака задовољене. Све пропуштено, покоју педагошку интервенцију,  дружење и несташлуке ђачког доба надокнадићемо у школи.

Данас, 1. априла, се обиљежава и свјетски Дан шале. У другим околностима бисмо се двоструко смијали и радовали. Међутим, на свјетски Дан шале, и није нам баш до шале. Рећи ћемо:“Штета, није баш морало овако али ми идемо даље !“

Нећемо се ми одрећи хумора, ни оптимизма у ведрије сутра, имали смо ми и прије невоље, које нисмо тражили а  нашле су нас, па смо им се храбро и пркосно одупирали.

 

Позивам Вас да стрпљиво поштујемо прописане хигијенско-епидемиолошке мјере, да се нађемо при руци, онима који су немоћни и слаби и да се не “јуначимо” без потребе. На тај начин ћемо показати да смо одговорни, да смо примјерни грађани, да са нама вриједи планирати будућност, а професори ће бити поносни на резултате свог несебичног залагања.

Уз жељу да сљедећи Дан школе обиљежимо у нормалним условима поздрављам вас поруком која је актуелна и која се не може избјећи:  “Останимо одговорни!”

 

Директор

Предраг Пашић, проф.